Calma: van visie tot werkelijkheid
Het geïntegreerde vacuümmembraan van het Calma systeem zorgt ervoor dat de baby een vacuüm moet creëren om de melk te laten stromen en de tong op dezelfde manier moet bewegen als tijdens borstvoeding.
Tijdens de ontwikkeling van Calma zijn er onderzoeksinitiatieven opgesteld en sindsdien zijn er drie collegiaal getoetste artikelen in medische tijdschriften gepubliceerd: twee in samenwerking met de Hartmann Human Lactation Research Group van de University of Western Australia (Geddes et al. 2011, Sakalidis et al. 2012) en de derde in samenwerking met dr Mizuno van Showa University, Tokio (Segami et al. 2013).
Voordelen voor de baby
Uit dit wetenschappelijke onderzoek waarin borstvoeding en voeding met de speen met vacuümafgifte werden vergeleken, kwam met name naar voren dat beide voedingsmethoden vergelijkbaar zijn wat betreft:
- Tongbeweging, positie van de tepel en het gebruik van vacuüm om melk af te nemen
- Coördinatie van het zuigen, slikken, ademen en pauzeren
- De overdrachtsnelheid van melk en de duur van de voeding
- De hoek waarin de mond geopend is (aanleggen) en de kaak- en
keelbewegingen - Fysiologische stabiliteit, gemeten aan de hand van de hartslag en zuurstofverzadiging.
Ga naar www.medela.com/who voor meer informatie over de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie over de duur van borstvoeding.
Segami,Y., Mizuno,K., Taki,M., & Itabashi,K. Perioral movements and sucking pattern during bottle feeding with a novel, experimental teat are similar to breastfeeding, Journal of Perinatology 33, 319-323 (2013)