Borstvoeding geven als je ziek bent of je baby ziek is

Als je ziek wordt, ga dan toch door met de borstvoeding of het geven van afgekolfde melk aan je baby, want moedermelk blijft de beste voeding voor je baby en het heeft nog een aantal bijkomende voordelen.
Als je baby ziek is

Als je baby ziek is

Als je baby ziek is, moet je zo snel mogelijk een arts raadplegen. Maar maak je geen zorgen, er zijn maar weinig kinderziekten waarom je moet stoppen met borstvoeding.

Als je baby verkouden is, blijf dan toch borstvoeding geven. Door het nauwe lichamelijke contact met je baby wordt ook jij besmet met de ziektekiemen van je baby en je lichaam zal hierop direct reageren door het aanmaken van antistoffen. Je baby krijgt deze antistoffen binnen via je moedermelk en zal daardoor sneller herstellen.

Als jij ziek bent

Als jij ziek bent

Ook als jij ziek wordt, kun je je baby hoogstwaarschijnlijk borstvoeding blijven geven. In sommige gevallen kan het nodig zijn om tijdelijk te stoppen met borstvoeding tot je voldoende hersteld bent of tot er geen gevaar meer is om je baby te besmetten. Vraag je lactatiekundige, verloskundige of arts om advies.

Zorg dat je alleen geneesmiddelen inneemt die geschikt zijn voor moeders die borstvoeding geven. Als je in het ziekenhuis moet worden opgenomen, laat de verpleegkundigen dan weten dat je borstvoeding geeft. In sommige ziekenhuizen mag je je baby met je meenemen. Als je niet bij je baby kunt zijn, probeer dan je melkproductie in stand te houden door melk af te kolven.

Vraag je gezondheidsspecialist of lactatiekundige in dergelijke situaties om hulp.

 

Nuttige producten
Nuttige producten
Meer informatie
Meer informatie

Voeding voor moeders tijdens de borstvoeding

Meer lezen

Tepels met wondjes en kloven verzorgen

Meer lezen