Een voedingsbeha die goed past

Het is belangrijk voor je comfort om een goed passende zwangerschapsbeha en voedingsbeha te kiezen die voldoende ondersteuning biedt. Je lichaam ondergaat immers grote veranderingen nu het zich voorbereidt op borstvoeding.
Voedingsbeha's

Voordelen van verschillende zwangerschapsbeha's

Een beha die te klein is, zit niet prettig. Het is niet gemakkelijk in te schatten hoeveel je borsten tijdens de gehele zwangerschap en borstvoedingsperiode zullen veranderen, want elk vrouwelijk lichaam is uniek en ontwikkelt zich anders: sommige moeders gaan slechts één cupmaat omhoog, andere drie of meer. Daarom is het belangrijk om goed ontworpen beha's en topjes te dragen die zich aanpassen aan je veranderende lichaamsvormen en die prettig zitten.

De beste optie voor overdag is een comfortabele, naadloze voedingsbeha die ondersteuning biedt. Draag deze beha tijdens je zwangerschap, zodra je gewone beha's te klein zijn geworden. Als je gaat borstvoeden, kun je je baby gemakkelijk en discreet voeden met een beha met volledig wegvouwbare cups.

Om 's nachts gemakkelijk borstvoeding te kunnen geven, kies je een comfortabele, ademende beha voor 's nachts die de borstkompressen goed op hun plaats houdt.

Hoe kopen?

Welke maat voedingsbeha moet ik kopen?

De eerste stap om de juiste beha te vinden, is het nauwkeurig opnemen van je maten. Dit kan je gemakkelijk gewoon thuis doen of je kunt je laten helpen in een gespecialiseerde winkel. Elke vrouw is uniek en het meten is de eerste en belangrijkste stap.

Vervolgens kun je de beha het beste passen om te zien of hij goed past. Zo kun je ook de verschillende kenmerken van de beha beoordelen, zoals haakjes, volledig wegvouwbare cups, clips, materiaal, vorm, ondersteuning, discretie enz.

Kijk tijdens het passen van de beha of je de clips aan de bandjes gemakkelijk met één hand kunt losmaken. Dit is belangrijk, want je zult ze regelmatig met één hand moeten openen en sluiten terwijl je je baby vasthoudt. 

Behamaat-calculator

Hoe meten?

Stap 1:

Meet rondom het omvangrijkste deel van de buste en houd daarbij het meetlint horizontaal.

Voer hier de resultaten in cm in:

Stap 2:

Meet de omtrek van de borstkas, net onder de borsten. Zorg dat het meetlint helemaal horizontaal blijft.

Voer hier de resultaten in cm in:

Elke vrouw is anders en Medela omarmt deze diversiteit. Als jouw maat niet in onze maattabel staat, adviseren we je de Medela-maat te passen die jouw maat het dichtst benadert.

Vergeet niet dat iedereen anders is, dus dit is slechts een indicatie. We raden je aan om een beha te passen voordat je hem koopt. Zo ben je zeker van de juiste pasvorm. Er zijn allerlei soorten voedingsbh's in verschillende stijlen verkrijgbaar. Kies voor een beha waarin je je comfortabel, prettig en stijlvol voelt.

 

Nuttige producten
Nuttige producten
Meer informatie
Meer informatie

Tekenen van zwangerschap en veranderingen in je lichaam

Meer lezen

Veranderingen in je borsten, vanaf de zwangerschap tot het afbouwen van de borstvoeding

Meer lezen