6x Musthaves onmisbare borstvoedings artikelen

Wanneer je borstvoeding geeft, doe je dit graag zo comfortabel en makkelijk mogelijk. Ontdek hier de 6 onmisbare artikelen van Medela voor een onbezorgde borstvoedingsperiode.  

Medela borstvoedings artikelen

1. Voeden waar en wanneer het jou uitkomt

Of je nu thuis of buitenshuis borstvoeding geeft, je wilt graag dat je kindje goed bij de borst kan. Handig aan onze voedingsbeha is dat je deze makkelijk kunt openen met één hand. Met de speciale voedingsbeha voor de nacht is het ook eenvoudig om ’s nachts comfortabel borstvoeding te geven aan je kindje. Ook is het belangrijk dat je borsten op iedere moment tijdens je borstvoedingsperiode de juiste ondersteuning krijgen. Al onze borstvoedingslingerie voelt daarom erg zacht aan en stretcht mee met je veranderende lichaam. Zo heb je de hele dag een comfortabel gevoel.

2. Lekkende borsten

Wanneer je melkproductie op gang is gekomen, is het heel normaal dat je borsten melk lekken. Een onmisbaar product om natte vlekken in je kleding te voorkomen zijn zoogkompressen. Medela heeft zowel disposable als wasbare zoogkompressen. En zoogkompressen voor momenten dat je veel melk lekt of juist voor wanneer je weinig lekt.

3. Pijnlijke tepels of tepelkloven

Heb je droge, pijnlijke tepels of tepelkloven? Met Purelan™ tepelzalf krijgen je tepels de beste verzorging. De tepelzalf is gemaakt van 100% ultrazuivere lanoline en biedt natuurlijke verlichting en bescherming. De zalf is veilig voor jou en je baby en hoef je niet weg te halen voordat je borstvoeding geeft. De zalf is ook perfect voor andere droge plekjes, zoals de droge billetjes van je baby.

Ook kun je de Medela Hydrogel Pads gebruiken. Deze vormen een beschermend kussen wanneer je tepels gevoelig of pijnlijk zijn en helpen bij het herstel van de huid. Als je ze in de koelkast bewaart hebben ze een aangenaam verkoelend effect wanneer je ze draagt

4. Moedermelk eenvoudig bewaren

Wanneer je moedermelk afkolft, bijvoorbeeld als je weer gaat werken, kan het handig zijn om een voorraadje moedermelk op te bouwen. Je afgekolfde moedermelk kun je eenvoudig en veilig bewaren met de moedermelk bewaarzakjes. De zakjes nemen weinig ruimte in je vriezer in en hebben een groot oppervlak waarop je eenvoudig de datum van je afgekolfde melk kunt schrijven. Dankzij de dubbele zipsluiting en dubbele wanden hoef je je ook geen zorgen te maken over lekkende melk.

5. Gebruik een kolfbeha om handsfree en comfortabel te kolven

Een kolfbeha of -bustier houdt de kolfsets goed en stevig op hun plaats waardoor je vol vertrouwen kunt afkolven. Het wordt ook veel gemakkelijker om je borstkolf te bedienen en om je flesjes of zakjes afgekolfde melk te hanteren. Zo kun je melk voor je baby kolven terwijl je bijvoorbeeld een boekje leest of op je telefoon bezig bent, een snack eet of met een ouder kind speelt. De Medela Handsfree kolfbeha heeft een strapless ontwerp met antislipondersteuning zodat de bustier goed blijft zitten, Hij is snel en makkelijk aan en uit te doen dankzij een rits en haakje aan de voorkant.

6. Kolfonderdelen snel steriliseren

Als het om de veiligheid en gezondheid van je baby gaat, wil je geen risico’s nemen. Daarom is het belangrijk om alle kolfonderdelen en moedermelk flesjes goed schoon te maken én te steriliseren. Dit kost natuurlijk wel wat tijd. Om het steriliseren van je onderdelen sneller en vooral ook makkelijker voor jezelf te maken, gebruik je de Quick Clean™ magnetronsterilisatiezakken. Met deze zakken kun je je kolfonderdelen eenvoudig en veilig desinfecteren in ongeveer 3 minuten. Het enige wat je nodig hebt is een beetje water en een magnetron!

Als je gaat kolven, of dit nu op het werk is of omdat je een dagje weg wilt, wil je dat dit zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk gaat. Door dubbelzijdig te kolven ben je twee keer zo snel klaar en heb je meer melk. De nieuwe dubbele kolf Swing Maxi™  en onze uitgebreide Freestyle Flex™ hebben bovendien een oplaadbare accu, waardoor je kunt kolven waar je maar bent, zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact. Voor meer melk, meer comfort, meer jezelf.

Koop je borstvoedingsmusthaves nu gemakkelijk bij onder andere:

Kruidvat Etos 

 

Welke musthaves zijn voor jou echt onmisbaar tijdens je borstvoedingsperiode? Laat hieronder een reactie achter of praat mee op onze Facebookpagina.

Gerelateerde producten
x
x