Tips voor een goede zwangerschapsbh en voedingsbh

Zodra je zwanger bent begint je lichaam te veranderen, zo ook je borsten. Ze bereiden zich voor om je baby na de bevalling te kunnen voeden met jouw moedermelk. Je borsten zullen groter en zwaarder worden en naar mate je zwangerschap zul je meer behoefte krijgen aan steun en comfort voor je borsten. Een zwangerschapsbh kan je hierbij helpen. Weet je al dat je borstvoeding wil gaan geven, dan kun je ook meteen voor een voedingsbh kiezen. Een goede zwangerschapsbh en voedingsbh is goed rekbaar, past zich aan jouw veranderende lichaamsvorm aan en geeft je de hele dag ondersteuning.

Zwangerschapsbh en voedingsbh Comfort zwart

Wanneer je borstvoeding gaat geven is een goed passende en lekker zittende bh essentieel. Deze ondersteunt je borsten zonder te knellen, waardoor je minder kans hebt op ongemak en verstopping van melkkanalen. Voordeel is ook dat als je een voedingsbh draagt, je je kindje gemakkelijk en snel kunt voeden. Dit is bij een normale bh onhandiger, omdat je die eerst helemaal uit moet trekken. Daarnaast is een voedingsbh extra comfortabel en zacht en heeft geen naden. Ook geeft een voedingsbh extra steun aan je borsten die vaak al wat gevoeliger en zwaarder zijn.

Welke punten zijn belangrijk bij de het kopen van een zwangerschapsbh en voedingsbh?

Zwangerschapsbh en voedingsbh zwart
  • Een goede pasvorm zorgt ervoor dat je bh je borsten goed ondersteunt en niet te strak zit zodat deze niet knelt. Zorg dat er voldoende ruimte zit in de cup.
  • Kies een bh met stretch, zodat deze rekbaar is en zich aanpast aan je groeiende borsten.
  • Een naadloze voedingsbh zonder beugels geeft je maximale bewegingsvrijheid. Wanneer je borsten zich hebben gestabiliseerd en je precies de juiste maat kunt laten aanmeten kun je overwegen een bh met beugels te dragen.
  • Een nauwsluitende, rekbare band onder de borsten helpt voor extra ondersteuning.
  • Wegvouwbare cups die met één hand kunnen worden geopend laten je eenvoudiger voeden en geven direct huid-op-huidcontact met je baby.

De zwangerschaps- en voedingsbh’s van Medela hebben een zachte en ademende stof voor een comfortabel en aangenaam gevoel. De Comfort bh heeft bovendien uitneembare foam cups voor subtiele vorming en een aantrekkelijk silhouet.

Een speciale bh voor de nacht

Ook in de nacht kan het fijn zijn om de ondersteuning van een bh te hebben, maar ook kan het functioneel zijn om zoogcompressen in je bh te dragen en zo lekkende melk op te vangen. Voor de nacht is het niet raadzaam een bh te dragen met beugels. Deze kunnen door het liggen vervormen maar ook in je borst drukken. Medela heeft een speciale slaap bh voor de nacht zonder clips en met een kruislings ontwerp. Zo kun je comfortabel slapen en toch eenvoudig je kindje voeden.

Slaapbh voor de nacht

Kies de juiste maat

Net als bij elke bh is het belangrijk de juiste maat bh te dragen. De bh’s van Medela zijn rekbaar en groeien met je borsten mee. Desondanks is elk lichaam anders en kan het zijn dat je gedurende je zwangerschap of borstvoedingsperiode een andere maat nodig hebt. Kijk hoe je de juiste maat bepaalt via onze bhmaat calculator.

De gouden tip: gebruik een kolfbh om handsfree te kolven

De meest gehoorde tip die wij terugkrijgen van kolvende moeders is een goede kolfbh of kolfbustier te gebruiken. Deze houdt de kolfsets goed en stevig op hun plaats waardoor je vol vertrouwen kunt afkolven. Het wordt ook veel gemakkelijker om je borstkolf te bedienen en om je moedermelkflesjes of moedermelkzakjes afgekolfde melk te hanteren. Je kunt melk voor je baby kolven terwijl je bijvoorbeeld een boekje leest of op je telefoon bezig bent, een snack eet of met een ouder kind speelt. De Medela Easy Expression bustier heeft een strapless ontwerp met antislipondersteuning zodat de bustier goed blijft zitten, Hij is snel en makkelijk aan en uit te doen dankzij een rits en haakje aan de voorkant.

Easy Expression met Swing Maxi

Meer steun met een buikband

Het kan erg fijn zijn, zeker in de laatste weken van je zwangerschap, om je buik de ondersteunen met een buikband. De buikband van Medela is speciaal ontwikkeld om je spieren in je onderrug en aan de onderkant van je buik verlichting te geven. De stof is gemaakt van zacht materiaal voor draagcomfort.

TIP: Bepaal de juiste maat in 3 stappen

Gerelateerde producten
x
x