Borstkolf keuzehulp: ontdek welke kolf bij jou past!

Vraag je je af welke Medela kolf jij nodig hebt of het beste bij jouw levensstijl past? Check het hier met onze borstkolf vergelijker!

Header borstkolf keuzehulp

Of je nu van plan bent om regelmatig of slechts incidenteel een borstkolf te gebruiken, als je gaat kolven wil je dat het eenvoudig en comfortabel is. Daarom hebben al onze kolven het PersonalFit Flex™ borstschild. Het unieke ontwerp met een zachte rand zorgt voor een betere pasvorm en daardoor een beter melkstroom. Ofwel voor meer melk en meer comfort. Ook beschikken al onze kolven over de 2-Phase Expression technologie, welke het natuurlijke zuigritme van je baby nabootst: eerst snel, en vervolgens langzamer.

Huur een professionele kolf wanneer je borstvoeding nog op gang moet komen.

Als je borstvoeding wilt geven, is het belangrijk om je kindje binnen de eerste paar uur na de geboorte aan te leggen (het liefst zelfs al binnen het eerste uur na de bevalling). Kan je kindje om wat voor reden dan ook nog niet bij jou aan de borst drinken? Dan kun je je moedermelkproductie op gang brengen met een professionele kolf zoals de Medela Symphony. Deze kolf is speciaal ontwikkeld voor de eerste dagen na de geboorte, om je borstvoeding goed op te starten. Wanneer je moedermelkproductie eenmaal goed op gang is, kun je overstappen naar een persoonlijke kolf, zoals één van de borstkolven uit onderstaande tabel. Lees hier meer over hoe je je melkproductie succesvol opstart met een professionele borstkolf. 

Is je borstvoeding op gang? Dan kun je overstappen op een persoonlijke kolf.

Welk kolfapparaat het beste bij jou past is afhankelijk van hoe vaak je gaat kolven, waar je gaat kolven en je persoonlijke voorkeuren. Wanneer je van plan bent om vaak te gaan kolven, is een elektrische kolf praktischer dan een handkolf. Als je slechts af en toe kolft, heb je misschien voldoende aan een handkolf. Ga je veel buiten de deur kolven en weet je niet of er een stopcontact in de buurt is? Dan is een kolf met een oplaadbare accu ideaal!

Bekijk in onze borstkolf keuzehulp wat de verschillen zijn tussen onze kolfapparaten en ontdek welke borstkolf het beste bij jouw situatie past. Klik hier om de keuzehulp te downloaden.

Borstkolf keuzehulp NL

Handkolf of elektrische borstkolf?
Als je af en toe kolft kan een handkolf handig zijn, maar het gebruik van een handkolf kan ook belastend zijn. Om vacuüm te creëren moet je namelijk zelf de hendel op en neer blijven bewegen. Bij een elektrische kolf hoef je niet zelf handmatig vacuüm te creëren. Je selecteert simpelweg het gewenste vacuümniveau aan de hand van de toetsen op je kolf en vervolgens doet de motor het werk voor jou. Dit maakt een elektrische borstkolf een stuk prettiger in gebruik.  Een handkolf zoals de Medela Harmony is daarentegen licht, compact en discreet. Dus ideaal om in je tas te stoppen wanneer je op pad gaat. Of als back-up voor je elektrische kolf. 

Enkelzijdige of dubbelzijdige borstkolf?
Met een enkele borstkolf kolf je eerst de ene borst en daarna de andere borst. Met een dubbele kolf kun je beiden borsten tegelijkertijd afkolven. Je bent hierdoor een stuk sneller klaar! Maar dat is niet het enige voordeel van dubbel kolven. Je kunt namelijk tot 18% meer moedermelk kolven en je melk is ook nog eens voedzamer. Benieuwd hoe dit komt? Lees dan hier meer over de voordelen van dubbel kolven.

Misschien ben je zwanger en twijfel je nog wat voor soort kolfapparaat je wilt gebruiken of wellicht weet je nog niet zeker of je überhaupt wel wilt kolven. Dan kan het handig zijn om een handkolf te kopen. Voor een kleine prijs heb je dan toch alvast iets achter de hand tijdens je kraamweek en kun je eens uitproberen hoe je het kolven vindt. Lees hier meer over de voordelen van een handkolf. 
 

Gerelateerde Medela producten
x
x