Wat als je baby kon praten…

Hoi mama! Ik weet dat je midden in een fijne droom zit. Sorry dat ik even huilde om je wakker te maken, maar ik weet nog niet hoe ik anders om aandacht moet vragen...

Wat als je baby kon praten

Het is 2 uur ’s nachts en ik wil verder niemand wakker maken. Alleen jou, want jij bent de enige die echt weet wat ik nu nodig heb. Soms geeft papa mij wat te drinken en wiegt hij me heen en weer. Dat is ook heel fijn, maar meestal wil ik toch het liefste jou, mama. Uiteraard heb ik honger en dorst, maar ik wil nog zoveel meer, alleen jij begrijpt dat.

 

Ik wil knuffelen

Ik vind het heerlijk als jij me ’s nachts knuffelt. Je ruikt zo lekker en dicht tegen jou aan is het veilig. Niet zo lang geleden zat ik nog knus en veilig in jouw buik. De ‘echte wereld’ is behoorlijk heftig en verwarrend. Is er geen handleiding? Ik heb soms geen idee wat ik moet doen. Er zijn zoveel kleuren, geluiden en gezichten. Als ik midden in de nacht wakker word en me eenzaam voel, wil ik dat jij mij knuffelt. Dankjewel mama dat je voor mij even uit je droom stapt.

 

Ik wil huilen

Mam, ik snap heel goed dat mijn gehuil vervelend kan zijn. Als ik iets beters verzin, ben je de eerste die het hoort. Misschien kun je een belletje aan mijn vuistje hangen of een andere magische manier verzinnen waarop ik je kan vertellen hoe het met mij gaat? Al denk ik toch dat huilen vrij natuurlijk is. Mijn baby-instinct vertelt me dat het beter is om even flink te huilen dan te liggen piekeren. Een beetje drinken en jouw vingers vasthouden is dan genoeg om me weer rustig te krijgen.

 

Ik wil eten

Ik heb nou eenmaal vaak honger, of het nou dag of nacht is. En die melk van jou smaakt ook nog eens fantastisch! En ik vind het zalig hoe je mij dan vasthoudt, mijn hoofdje aait en een liedje voor mij zingt. Soms doe ik jou misschien een beetje pijn als ik drink, maar je wordt er nooit boos om. Je weet niet half hoe fijn het is om tegen iemand aan te kunnen kruipen die voor je zorgt en van je houdt zonder er iets voor terug te verwachten.

 

Ik ben bang

Ik heb nog niet zoveel ervaring met deze wereld, dus als ik wakker word en ik hoor een plotseling geluid of juist helemaal niets dan schrik ik daar soms van. Dan voel ik me kwetsbaar en heb ik iemand nodig die in mijn oortje fluistert dat alles goed komt. En dat ben jij. Ik weet dat je moe bent, echt. Maar voor mij is dit allemaal nieuw, nog nieuwer dan voor jou.

 

Ik wil jou, mama

Dus dankjewel lieve mama, dat je wakker wordt en erachter probeert te komen waar ik mee zit. Ik weet dat ik veel van je vraag. Ik weet dat je er moe van wordt. Soms maakt het mij verdrietig als ik overdag naar je kijk en weet dat ik je uren heb wakker gehouden, terwijl ik lag te huilen, krioelen en giechelen, om knuffels en eten vroeg. Ik weet dat ik vervelend kan zijn, maar ik beloof je: als ik groter ben, zal ik jou helpen en je steunen. Jij hebt mij gemaakt en dat is niet niks hoor, mam. Daar blijf ik je eeuwig dankbaar voor.

 

Als jouw baby kon praten, wat denk je dat hij dan zou zeggen? Laat hieronder een reactie achter of praat mee op onze Medela Benelux Facebookpagina!