Onze toewijding aan kwaliteit, met liefde gemaakt in Zwitserland Bekijk de winkelzoeker

Onze toewijding aan kwaliteit, met liefde gemaakt in Zwitserland

Bij Medela Baby weten we dat moeder en baby elkaar elke dag liefde, steun en blijdschap geven. Dat inspireert ons om spenen van topkwaliteit te creëren. Wij willen helpen deze unieke liefdevolle band te koesteren en te versterken.

Zodat er niets tussen jullie kan komen – alleen liefde.

Overzicht

 • Zwitserse kwaliteit, ontwikkeld door experts en met liefde in Zwitserland gemaakt op basis van 85 jaar ervaring
 • Orthodontisch, ontworpen om de natuurlijke beweging van de mondspieren te ondersteunen 
 • Met huidvriendelijke SensoPearls™ die de luchtstroom tussen je baby's huid en het schildje verbeteren
 • Vervaardigd zonder BPA en BPS, we gebruiken alleen de veiligste materialen voor jouw baby
 • Lichtgewicht en ergonomisch ontwerp

Zwitserse kwaliteit

Bij Medela baby is het ons doel om hoogwaardige producten te ontwikkelen die ervoor zorgen dat elke beweging zacht en geruststellend aanvoelt. We streven ernaar om veilige babyproducten van de beste kwaliteit te leveren. 
Daarom worden al onze spenen in onze fabriek in Zwitserland vervaardigd volgens een volledig traceerbaar proces en met 100% controle van de productie. Om het hoogste kwaliteitsniveau mogelijk te maken, gebruiken we hoogwaardige componenten. Bekijk deze video om meer te weten te komen over onze fabriek in Zwitserland en onze toewijding aan kwaliteit.

Orthodontisch

Alle Medela Baby spenen zijn orthodontisch. Ze zijn zo ontworpen dat ze helpen de natuurlijke beweging van de mondspieren te ondersteunen. De fopspenen zijn verkrijgbaar in maten die zijn afgestemd op de ontwikkeling van je baby.

Hier vind je meer informatie:
Zijn de spenen van Medela orthodontisch?
Alle fopspenen van Medela zijn orthodontisch doordat ze zijn ontwikkeld op basis van criteria die zijn opgesteld door spraak- en taalpathologen. De spenen zijn symmetrisch en hebben een smalle schacht.

 • De smalle schacht maakt lipcontact mogelijk en minimaliseert de afstand tussen de boven- en onderkaak van de baby.
 • De plat vormgegeven speen neemt in de mond minder ruimte in beslag en door het flexibele silicone kan de tong zich vrijer bewegen.


Maakt het uit hoe groot het zuiggedeelte van de speen is?
Ja. De maten van onze spenen zijn afgestemd op de stadia van groeiontwikkeling van je baby. In de eerste levensjaren groeit je baby het hardst. De lengte van de speen en breedte van de verschillende maten zijn afgestemd op de gemiddelde groei van de mondholte gedurende deze ontwikkelingsperioden. pasgeboren <2 maanden, 0–6 maanden, 6–18 maanden en 18+ maanden.

Een fopspeen is bedoeld om je baby te kalmeren. Als de speen correct in de mond past, niet te groot en niet te klein is, worden de natuurlijke zuigbewegingen beter ondersteund.

Zacht op de huid

Wat zijn SensoPearls™?
Bij Medela Baby willen we dat onze producten elke beweging zachter en geruststellender maken. De babyhuid is gevoelig en we streven ernaar al onze producten huidvriendelijk te maken. Sensopearls™ zijn kleine gladde verdikkingen aan de binnenkant van het schildje van al onze spenen. Ze zijn bovenaan en onderaan het schildje geplaatst – naast de luchtgaatjes – om het risico op roodheid en irritatie van de tere huid van je baby te verminderen.

Vervaardigd zonder BPA en BPS

Zijn Medela Baby spenen vervaardigd zonder BPA?
Medela Baby spenen zijn vervaardigd zonder BPA.
Bisphenol A (BPA) is een chemisch component van polycarbonaat (PC) plastic en wordt gebruikt in verpakkingen en containers die in contact komen met voedingsproducten. Het wordt ook gebruikt aan de binnenkant van blikverpakkingen van voedingsmiddelen en dranken en op metalen potdeksels. Onder bepaalde omstandigheden kan dit component uit het materiaal vrijkomen.

Dit kan gebeuren als de verpakking wordt gebruikt om voedsel in de magnetron op te warmen, voedsel gedurende langere tijd warm te houden of als het materiaaloppervlak barsten, krassen of andere schade vertoont.

Er zijn zorgen over de invloed van BPA op de hormoonbalans van baby's en kleine kinderen. Daarom worden alle Medela Baby spenen gemaakt zonder BPA.

Zijn Medela Baby producten vervaardigd zonder BPS en weekmakers?
Medela Baby producten bevatten geen BPS of weekmakers.
Bisphenol S (BPS) is vergelijkbaar met BPA. Het wordt gebruikt bij de productie van kunststof verpakkingen en kan ook worden aangetroffen in de binnenzijde van blikken voor voedingsmiddelen en dranken en in diverse papieren producten. Er blijkt dezelfde gezondheidsrisico's aan verbonden te zijn als aan BPA, met zorgen over de invloed ervan op de hormoonbalans van baby's en kleine kinderen. Daarom zijn alle Medela Baby fopspenen vrij van BPS en BPA.

Weekmakers, ofwel ftalaten, worden gebruikt in polyvinylchloride (pvc) om de flexibiliteit en duurzaamheid van het materiaal te verbeteren. Deze chemische stof kan ook uit het product vrijkomen. Sommige weekmakers geven aanleiding tot bezorgdheid over de invloed ervan op de hormonen van kinderen en volwassenen. Daarom gebruiken we voor het maken van onze producten uitsluitend ftalaatvrije pvc.

Is de inkt die wordt gebruikt voor spenen met een printje gevaarlijk?
Nee, Medela Baby gebruikt alleen voedselveilige inkt die voor baby's volledig onschadelijk zijn, zelfs als ze de inkt er met hun tandjes vanaf zouden schrapen.

Lichtgewicht en ergonomisch ontwerp

Onze spenen zijn ontworpen om je baby comfort te bieden. Ze zijn licht in gewicht, hinderen het ademen niet en zorgen ervoor dat je baby jouw rustgevende geur kan ruiken.

Hoe ziet de ideale fopspeen eruit?
Spraak- en taalpathologen bevelen diverse vereisten voor spenen aan. Het ontwerp van een speen moet de volgende kenmerken hebben om de natuurlijke beweging van de mondspieren te ondersteunen.1

 • Een smalle schacht – minimaliseert de afstand tussen de boven- en onderkaak
 • Platte speen – neemt minder ruimte in de mond in waardoor de tong meer bewegingsruimte heeft.
 • Flexibel en elastische speen – maakt extra tongbeweging mogelijk
 • Lichtgewicht – minimaliseert de inspanning van gezichtsspieren
 • Ergonomisch gevormd schildje – sluit aan op de contouren van het gezicht en voorkomt drukpunten

Wat is een ergonomisch schildje?
De schildjes van de Medela Baby fopspenen zijn ontwikkeld in samenwerking met een ergonoom en zo vormgegeven dat ze aansluiten op het gezicht van je baby, en drukpunten onder de neus of op de kin en wangen voorkomen. Ons ontwerp in de vorm van een 'engelenvleugel' hindert de baby niet bij het ademen en zorgt ervoor dat hij de rustgevende geur van zijn moeder kan ruiken. Het lage gewicht minimaliseert extra belasting van de gezichtsspieren.

Via de luchtgaatjes en de Sensopearls™ kan er lucht rond het gezicht circuleren wat helpt om eventuele roodheid of huidirritaties te verminderen.

Meer lezen
Handige producten
Literatuur

1 Furtenbach M et al. Myofunktionelle Therapie KOMPAKT I - Prävention: Ein Denk- und Arbeitsbuch. Vienna: Praesens; 2013. ( vol 2). 235 p.